2014. július 4., péntek

It's a magical place

Minden akkor kezdődött, amikor megláttam egy fonalboltban a Schachenmayr új fonalát, a Tahitit. Szerelem volt első látásra, a neve pedig csak tovább erősítette ezt (akkoriban voltak épp a T.A.H.I.T.I.-s részek az Agents of SHIELD-ben).

Na igen, de mi készüljön belőle? Gondoltam rá, hogy Alexnek kötök belőle valamit, de kis méreten nem érvényesül ez a színátmenet... úgyhogy befavoltam ravelryn a fonalat, és ennyiben maradt a dolog...

...amíg nem olvastam egy kötős csoportban, hogy kendő közös kötés lesz. Tavaly már kötöttem egy Ashtont, de soha nem hordtam (már amikor kötöttem, tudtam, hogy ez lesz). Így csak távolról figyeltem, hogy milyen kendők lesznek, majd amikor kiraktak a Boneyard kendőhöz egy rakat inspirációs képet, megláttam egyet, ami pikós leláncolással készült, és bumm! Kell! A Tahitiből!


El is mentem, amint tudtam fonalért, és persze nem volt az az árnyalat, amit kinéztem (a peach beach), de végül kiegyeztem egy riviera-ban. És jól döntöttem, ugyanis gyönyörűek a színei, és imádtam kötni.


Na és hogy hol a pikós leláncolás? Ki akartam használni a teljes gombócot, így elég későn kezdtem leláncolni. Eljutottam úgy a negyedéig, amikor rájöttem, hogy 
1) nagyon nem tetszik a pikós leláncolás
2) kevés lesz a fonal. Nagyon.

Úgyhogy visszabontottam a pikósat, és elkezdtem simán. Először sajnos csak az 1)-re jöttem rá,  így a 2) észrevétel után újra vissza kellett bontanom, pluszba még két sort.

De a végeredmény megérte, és úgy gondolom, ezt még hordani is fogom. :)