2014. június 15., vasárnap

Nyári tervek

Mivel sok kötött (hahaha) nyári programom nincsen most, ezért úgy döntöttem, hasznosan fogom eltölteni a szabadidőmet. Vagyis:


Befejezem a jelenlegi kötős projektjeimet, és minél többet megkötök a queue-mből.
Felfrissítem a franciatudásomat, hogy ne legyen semmi probléma Párizsban.
Nekiállok a szakdolgozatomnak.
Ránézek az ötödik féléves anyagokra előre, főleg a diffegyenletekre.
Folytatom a jelenlegi sorozatom fordítását.
Programozok. (Projecteuler pl.)

2014. június 13., péntek

KnitPro tűk nyomában II.

Nos, jártam a Kézimunkabirodalomban, és barátságos kis hely, sok-sok fonallal, és a pulton és amögött rengeteg KnitPro tűvel. Volt is, amit kértem (3.00, bár azt elfelejtettem megkérdezni, hogy 6.5-esből van-e véletlen... majd írok egy e-mailt), de sajnos körbenézni jobban nem  volt időm. Azt láttam, hogy egy csomóféle szett is van nekik (Spectra, horgoltótűk, stb.)
Úgyhogy pozitív, csak egy a probléma, hogy nekem nagyon messze van. :( De szerintem még fogok arra járni.

2014. június 7., szombat

KnitPro tűk nyomában

Idén születésnapomra kaptam a barátomtól egy KnitPro Nova Deluxe Setet:

Imádom, azóta mindent ezzel kötök, amit lehet, sőt, azóta többet kötök, mint eddig, a vizsgaidőszak ellenére.

Csak aztán tudja mindenki, hogy egy szettel nem váltjuk meg a világot, kell még hozzá a többi méret, meg még damilok, meg összekötőelem, na és persze ha már ilyen van, a tuniszi horgolást is ki kell próbálni, vagyis kéne a kötőtűkhöz passzoló horgolótű...

Itt kezdődtek a problémáim, ugyanis nézzük a kívánságlistámat:

KnitPro Nova tűvégek: 3.00, 3.25, 3.75, 6.50, 9.00, 10.00, 12.00, 15.00
KnitPro tuniszi horgolótű (valamilyen, sok méretben)
KnitPro damilok: 40, 50, 120, 150
KnitPro damil összekötő

Az igazság az, hogy ha szeretném a Symfonie Woodot, akkor sokkal egyszerűbb helyzetben lennék, ugyanis abból van kötőtű, horgolótű, cubic verzió, és rengeteg helyen lehet kapni, mint pl. a Gombolydánál, az 1001 fonalnál, és még olyan webshop nélküli helyeken is, mint a Mesebolt az Alléeban. De hát könyörgöm, úgy néz ki, mint amire ráhányt egy csillámpóni...

Úgyhogy maradtak az alternatív megoldások. Sajnos Novához hasonló horgolótű nincs, és kérdésemre azt válaszolták, hogy nem is lesz, mert technikailag lehetetlen. Külsőre a Spectra tetszik leginkább, de a műanyagokkal eddig rossz tapasztalataim voltak, plusz az csak 5 mm-től van. Úgyhogy nem tudom, ezzel mi lesz még.

Damilokat és damil összekötőt lehet kapni az 1001fonalnál lila színben (690 és 490 Ft-os áron), amit kihúztam a listámról eddig, azt ott vettem. (Illetve véletlenül még egy 100 cm-set a 120-as helyett. Megesik.)

Talán a legismertebb forgalmazó a kötőtű.hu, ahol csak KnitPro tűket lehet kapni, és a facebookos csoportban írja a beszerző, hogy mikor lesz rendelés, és olyankor lehet olyan dolgokat is kérni, ami amúgy nincs fenn a webshopban. A damil itt 626 Ft, az összekötő 442, a sima Nova tűvégek 1224-től (3 mm) 1843-ig (12 mm) terjednek. Hátránya, hogy nincs fizikai bolt, vagyis csak postán kaphatod meg a cuccokat, ami kb. 500 Ft-ot jelent pluszban.

A következő a Kézimunkabirodalom. Na itt aztán van minden, mint a búcsúban. A honlapon képtelenség kb. kiigazodni, ugyanis nem típus, hanem mm szerint válogatták szét a tűket. Mármint a zoknitűk és a körkötőtűk együtt vannak. Itt a 12 mm-s 1970, a 15 mm-s 2960 (! Ez máshol is ennyi? Azt hiszem, nem lesz egyhamar ilyenem) a 3 mm-s pedig 1320 Ft. Nincs minden méretből, pl. 3.25-nek és .75-snek még kategóriát se találtam, ill. a még nekem hiányzó 6.5 mm-s sincsen. Persze, lehet hogy ettől a boltban még van, még nem zarándokoltam el odáig, ugyanis kinn van Újpest-Városközpontnál, én pedig fővárosunk másik felén lakom. Az összekötő kábelek 650-be kerülnek.

A Varróvilágban pedig a jelek szerint mindegyik tű ugyanannyiba, 1450-be kerül. Ha ez igaz, akkor itt fogom megvenni a 9, 10 és 12 mm-set (15 mm-s sajnos nincs), és a maradék damilt is, ami mindössze 590 Ft.

Ja és ne feledjük ebay barátunkat, ahonnan kb. a Kézimunkabirodalom + 200 Ft + shippingért lehet kapni mindent. Ha van, amit sehonnan sem fogok tudni beszerezni, akkor marad ez. :)

Először a 3mm-set fogom megvenni, mert arra van a legnagyobb szükségem, aztán szépen sorban a többit. :)